Speciaalbouw

Cycloon afscheider

Door een luchtsluis onder de cycloon te monteren is het mogelijk om de ventilator achter de cycloon te plaatsen, wat stukslaan van het product voorkomt. Deze opstelling is te gebruiken bij transport van schoon product.

Filterkast

Bij het ontwikkelen is een groot deel van de aandacht gegaan naar het inlaatgedeelte, deze is opgebouwd als een compacte cycloon. wat de duur van het vollopen van de filterzak en daardoor ook de levensduur ten goede komt.

Variabele luchtsnelheid scheider

Doormiddel van luchtdichte schuiven kan de luchtsnelheid geregeld worden waardoor zwaarder zaad naar beneden valt en het lichtere kaf mee word gezogen naar de bezinkkamer. zo word het kaf van de koren gescheiden.

Verkorte hefinrichting

Om het werktuig dichter op de trekker te krijgen is hier gekozen om de hef te verkorten. deze versie kan een piekbelastingen van 10 ton verwerken, wat een factor 13.3 tot de werkelijke krachten die er op komen voor deze klant.

opvangbak vacuüm transport

Om compact te kunnen werken is er hier gekozen voor een opvangbak met luchtsluis aan de onderzijde. op deze manier kan er gebruik worden gemaakt van vacuüm transport. De luchtsluis loopt onder een lichte hoek om een gelijke toevoer te kunnen realiseren.

Overneemband

Een brede overneemband om het product zo verspreid als mogelijk in de spoelbak te krijgen. er is gekozen om veel ondersteuning in transportrichting aan de onderzijde van de band te plaatsen. dit om de wrijvingsweerstand zo laag mogelijk te houden.

Ontspruiter

De machine moet functioneren als een snelle manier van ontkiemen in een lijn. een sterke dubbele aandrijving moet door middel van onafhankelijke snelheid de agressiviteit van het reinigen kunnen regelen.

Tafel rollenbaan

Hier is gekozen voor niet aangedreven rollen. De lange overspanning van de rollen maakt dit een leuke klus voor krachtberekeningen. Het midden van de rol kan 250 kg houden tot permanente vervorming optreed.

Elk projecten is welkom

Wij houden er van om allerlei problemen voorgeschoteld te krijgen en hier gepaste oplossingen voor te vinden. Geen uitdaging te groot of te klein. Onze kennis zit in de landbouw en het verwerken van de producten hiervan.